NY MARKEDSFØRINGLOV – SNAK OM SPONSORERET INDHOLD

24. juli 2017

Dette bliver et lidt anderledes indlæg, da jeg har brug for at snakke med jer om nogle ting, som jeg føler er vigtige. De fleste ved at fra den 1. juli 2017 trådte en ny markedsføringslov i kraft, som især vedrører os bloggere.

Før var der tale om reklame, når der forelå en klar aftale mellem en virksomhed og en blogger. Hvis jeg som blogger modtager et produkt fra en virksomhed uden aftale var der ikke tale om reklame og et blogindlæg skulle derfor ikke markeres med ‘reklame’, ‘sponsoret’ etc.

Nu skal man huske at skrive reklame, annonce eller sponsoreret ved ens blogindlæg, billede eller video, det gælder også selvom man har modtaget produktet uden aftale. Det skal stå tydeligt i toppen, inden selve teksten. Det må heller ikke stå som #reklame eller #sponsoreret på Instagram, medmindre det står forrest. Har man en Youtube Kanal, skal man skrive det  i både titlen på ens video og i starten af beskrivelsen.

Reglerne indeholder meget mere end det jeg gennemgår, så jeg vil anbefale jer at slå det op og sørge for at læse det igennem 🙂

Jeg faldt over et helt fantastisk indlæg fra Julie, som er bogblogger. I kan tjekke hende ud HER. Hun skriver blandt andet:

“Fra dags dato vil de stadig se sådan ud i opsætning, men jeg vil markere hvert indlæg med REKLAME for at være på den sikre side, som Amanda Emma også skriver i sit indlæg. Det er en lidt træls, men nødvendig, konsekvens af de nye markedsføringsregler, for jeg bryder mig ikke om ordet reklame, da det for mig er negativt og koblet sammen med, at en blogger får penge for at sige noget godt om et produkt. Så selvom der fra nu af vil stå reklame på mine anmeldelser, så betyder det egentligt det samme som hidtil: at jeg har modtaget en gratis bog(gave), som jeg har valgt at anmelde. Det sker ind imellem, at jeg anmelder bøger, som jeg selv har købt, og det vil fremgå i starten af indlægget, som det altid har gjort, under ‘anmeldereksemplar’, hvor der i det tilfælde, at bogen er fra min egen bogreol vil stå: Anmeldereksemplar: litfix.dk.”

Jeg er fuldstændig enig og det er det samme med mig og min blog. Godt nok blogger jeg om skønhed, men det er samme koncept. Julie beskriver det så flot.

Jeg håber at I som mine læsere, ved at jeg altid vil være 100% ærlig omkring alt – sponsoreret eller ej. Sådan har det altid været. Jeg modtager aldrig penge for mine anmeldelser, dog får jeg gratis produkter, som jeg  får lov og teste, netop så jeg kan fortælle jer om dem og det vil jeg altid være SÅ taknemmelig for. Defor har jeg også en hel side dedikeret til alt det om reklame/spons etc, hvor jeg snakker lidt mere i dybden om det, så I ved hvordan jeg arbejder osv. Læs om det HER.

Jeg vil også anbefale jer at læse Katja’s indlæg HER. Hun skriver alt det jeg tænker og giver et godt billede af, hvordan det er for os bloggere og hvordan det påvirker os.

Jeg synes det her er et vigtigt emne og jeg håber I også fik noget ud af det!

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Mia / sortpastel.dk 24. juli 2017 at 10:42

    Jeg håber alle forstår at ordet ‘reklame’ ikke ændrer på vores meninger på vores blogs.. Og personligt synes jeg, reglerne er ret stramme – men det er jo bare med at overholde dem 🙂

  • Skriv kommentar